Chemische peelings

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne of onregelmatigheden van de huid te verminderen.

Een peeling dringt door middel van een zuur de huid in en is in staat bepaalde huidfuncties te normaliseren. Afhankelijk van de huidklachten wordt gebruikt gemaakt van o.a. glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of een combinatie hiervan.

Iedere peeling zorgt voor:

  • Een gladder en zachter oppervlak van de huid;
  • Het verbeteren van acne;
  • Het verhelderen en egaliseren de huidteint;
  • Hydratatie van de huid;
  • Het verfijnen van de fijne lijntjes;
  • Een verhoogde opname van werkstoffen.

chemische peelings

Daarnaast heeft ieder zuur zijn eigen specifieke eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder type huid een peeling is. Bij Huidprofs kan je terecht voor de volgende chemische peelings:

Power pumpkin peeling

De power pumpkin bestaat uit glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en het pumpkin extract. Deze peeling is met name geschikt voor de acnehuid. Het verbetert de acne en onderdrukt ontstekingen.

Salicylzuur peeling

De salicylzuur peeling lost de buitenste laag van de opperhuid op, hierdoor ontstaat een gladder en zachter oppervlak van de huid. Daarnaast zorgt salicylzuur voor reductie van de talgproductie waardoor ontstekingen voorkomen worden.

Glycolzuur peeling

Glycolzuur heeft de kleinste molecuul en dringt daarmee het diepste door in de huid. Het verfijnt de verschijning van fijne lijntjes doordat de collageenproductie wordt gestimuleerd.

TCA peeling

De TCA peeling is geschikt voor alle huidtypen. Deze peeling verbetert de algehele huidtextuur, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie en fijne lijntjes.

Jessner peeling

De Jessner peeling bestaat uit melkzuur, salicylzuur en resorcinol. Deze peeling vermindert fijne lijntjes en rimpels, het egaliseert de huidskleur en werkt blekend op pigment. Daarnaast is deze peeling ook geschikt voor de acnehuid omdat het acne behandelt en ontstekingen voorkomt.

Mango brite peeling

De mango brite is uitermate geschikt voor de donkere huiden en de huiden met pigmentatieproblemen. Het vermindert onder andere de pigmentvlekken.

Skin brite peeling

Naast de mangobrite is ook de skinbrite peeling geschikt voor de huid met hyperpigmentatie. De werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een zachte, effectieve vermindering van kleurverschillen en de huidteint wordt egaler.

Hibiscus peel

Deze peeling is geschikt voor de gevoelige huid en rosaceahuid. De rosacea wordt gekalmeerd en de ontstekingen worden onderdrukt.

 

Interesse in een peeling? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak!