Chemische peelings

Waarom kiezen voor een chemische peeling bij Huidprofs?

 1. Chemische peeling vanaf €89
 2. Gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten
 3. Gratis en vrijblijvend intakegesprek
 4. Voor ieder huidtype is er een passende peeling

 

Wat is een chemische peeling?

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne of onregelmatigheden van de huid te verminderen.
Een peeling dringt door middel van een zuur de huid in en is in staat bepaalde huidfuncties te normaliseren. Afhankelijk van de huidklachten wordt gebruikt gemaakt van o.a. glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of een combinatie hiervan. Iedere peeling zorgt voor:

 • Een gladder en zachter oppervlak van de huid;
 • Het verbeteren van acne;
 • Het verhelderen en egaliseren van de huidteint;
 • Hydratatie van de huid;
 • Het verfijnen van de fijne lijntjes;
 • Een verhoogde opname van werkstoffen.

 

Plan een gratis intake of Bel 024 360 66 09

chemische peelings Daarnaast heeft ieder zuur haar eigen specifieke eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder type huid een peeling is. Bij Huidprofs kun je terecht voor de volgende chemische peelings:

Toskani Mandelic peeling 

Mandelic peeling is een alphahydroxyzuur (AHA) en heeft een antibacteriële werking waardoor het geschikt is bij (inflammatoire) acne. Dankzij zijn grote molecuul heeft het een langzame penetratiediepte, waardoor het heel geschikt is voor de gevoelige en donkere huidtypes. Daarnaast is de mandelic peeling ook goed inzetbaar als voorbereidende peel. 

Toskani Salicyl peeling – salicylzuur peeling

Salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA). Het is een breed inzetbare peeling dankzij de keratolyitsche, comedolytische, ontstekingsremmende en kalmerende werking. Doordat salicylzuur in vet oplosbaar is, kan het diep in de porïen van de huid werken, lost overtollig talg op en vermindert de kans op verstoppingen in de huid. Het maakt de huid egaler doordat het oppervlakkige oneffenheden vermindert en ontstekingen en roodheid in de huid remt. Daarnaast zorgt het kalmerende effect van salicylzuur ook dat het kan worden ingezet bij een gevoelige huid. 

Toskani Latic peeling – melkzuur peeling

Eén van de zachtste chemische peelings is een melkzuur peeling. Het is een alfahydroxyzuur zoals glycolzuur, maar is veel zachter en helpt de huid haar ideale pH-factor te behouden. Melkzuur is het meest geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid die de iets intensere zuren misschien niet kunnen verdragen. Lactic Peel exfolieert het huidoppervlak en reinigt de poriën. Het stimuleert de natuurlijke productie van collageen, egaliseert de teint en verbetert de pigmentatie van de huid. Verheldert en verlicht de huid en vermindert rimpels en fijne lijntjes

Toskani Glycolzuur peeling

Glycolzuur is een populaire behandeling voor rimpels en acne. De alphahydroxy zuur (AHA) dringt dankzij het kleine molucuul goed door in de huid. Glycolzuur exfolieert de huid en stimuleert de cel vernieuwing. Hierdoor verwijdert het fijne lijntjes en rimpels, egaliseert het de teint en verbetert het de huidtextuur.

Toskani TCA peeling

TCA (oftewel Trichloroacetic Acid), is een concentratie dat bij uitstek wordt gebruikt als oppervlakkige, oppervlakkige tot matige of medium peeling bij gevorderde huidveroudering, acne en pigmentatieproblemen. TCA stimuleert cel vernieuwing, collagene elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen.

Toskani Purifying peeling

De Purifying Peel is een zuiverende peeling, één combinatie peeling van Salicylzuur en azelaïnezuur. De peeling werkt exfoliërend, reguleert de talgproductie, vermindert verwijde poriën en oppervlakkige pigmentafwijking. Daarmee is de peel zeer geschikt voor een vette en acne-gevoelige huid.

Toskani Radiance peeling – peeling pigmentvlekken

Speciaal voor hyperpigmentatie. Het bereikt een egale teint door het afzwakken van gepigmenteerde onregelmatigheden. Glycolzuur heeft een sterk exfoliërende werking en het stimuleert cel vernieuwing. Citroenzuur verbreekt de eiwitverbindingen tussen de huidcellen van de toplagen. Melkzuur heeft een antioxiderende werking en remt het enzym tyrosinase. Kojinezuur heeft depigmenterende en verhelderende eigenschappen op de huid. Salicylzuur werkt keratolytisch, ontstekingsremmend. Daarnaast heeft het anti-aging eigenschappen. Hexylresorcinol remt de aanmaak van pigment. 

Toskani Rejuvenating peeling 

Een unieke combinatie van pyrodruivenzuur en melkzuur. Pyrodruivenzuur is een alpha ketozuur en oplosbaar in water. Dankzij de anti-sceptische mogelijkheden is de huid in staat vocht vast te houden. Door de exfoliërende eigenschappen stimuleert het de aanmaak van collageen. Het legt een beschermde laag op de huid wat zorgt tegen uitdroging. Hierdoor geeft het de huid een liftend effect van het stratum corneum. Het verbetert ook het uiterlijk van littekens na acne en revitaliseert de huid.

Toskani Mesoshine peeling

Een oppervlakkige peeling die imperfecties verwijdert en de cellulaire vernieuwing van de huid stimuleert. Door de exfoliërende werking vermindert het grove poriën en verfijnt het huidoppervlak. De peeling verbetert de absorptie van de daarop aangebrachte stoffen. Speciaal aanbevolen bij gevoelige huiden die niet gewend zijn aan chemische peelings.

Kosten chemische peeling

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende tarieven van de onze chemische peelings.

Vrijblijvend intakegesprek – 20 min gratis
Toskani Mandelic Peeling €89
Toskani Salicyl peeling €89
Toskani Latic peeling €89
Toskani Glycolzuur peeling €89
Toskani TCA peeling €120
Toskani Purifying peeling €89
Toskani Radiance Peeling €89
Toskani Rejuvenating peeling €89
Toskani Mesoshine peeling €89
Peeling pakket (4 Toskani peelings, zonnebrandcrème & aha fruitzuur t.w.v. €40,45) €359

 

Wat is het verschil tussen een thuispeeling en een professionele peeling?

Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een peeling die je thuis kan doen en een profesioneel peeling bij een huidtherapeut. Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet:

 • Een professionele peeling is sterker en dringen dieper door in de huid.  Er is een hoger perecentage van de werkende bestanddelen aanwezig in een peeling bij een huidprofessional.
 • Een thuispeeling is zeer geschikt om de effecten van de professionele peeling langer te behouden. 
 • Een thuispeeling kan dagelijks gebruikt worden, bij een chemische peeling door een professional moet er enige tijd tussen de behandelingen zitten.

 

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over chemische peelings? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Of plan een gratis intakegesprek met één van onze therapeuten:

Plan een gratis intake

Ontmoet onze huidtherapeuten

Marloes de Vaal

Frederike de Lange

Fleur van der Meulen

Amber van Erp

Amber van Erp

  Kelly Vermeulen                                  Maaike van Dinteren                           Vera Vlemmings