Oedeemtherapie

Om oedeem te verminderen en het lichaam te helpen het overtollige vocht af te voeren zijn er verschillende behandelmethoden. Deze vormen samen de oedeemtherapie. Heb je last van oedeem in je benen, armen, enkels of gezicht? Wij helpen je graag verder!

Oedeemtherapie door een huidtherapeut bestaat uit manuele lymfedrainage, ambulante compressietherapie (zwachtelen in combinatie met bewegen), ademhalings- en bewegingsoefeningen, lymftaping, pressotherapie door middel van een lymfapress (golfdrukapparaat), het aanmeten van therapeutisch elastische kousen en andere drukverbanden, littekentherapie, wondverzorging en huidverzorging. Een huidtherapeut is de enige paramedicus die opgeleid is om alle onderdelen van de oedeemtherapie uit te voeren.

Lymfoedeem na borstkanker

Ben je behandeld voor borstkanker of zit je in het nazorgtraject? Het kan zijn dat je last hebt of gaat krijgen van een opgezette/ harde borst, oedeem in de arm, oksel of een pijnlijk litteken. Deze opeenhoping van vocht (oedeem) kan jeuk, pijn of een zwaar/vermoeid gevoel veroorzaken. Gelukkig is lymfoedeem na borstkanker goed te behandelen als je er op tijd bij bent! Onze huidprofs zijn gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Wij voeren dagelijks deze behandeling uit die bestaat uit onder andere manuele lymfedrainage, compressietherapie en zelfmanagement.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over oedeemtherapie bij Huidprofs? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!