Huidverslapping

Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit en stevigheid. De kwaliteit van de huid gaat achteruit en de huid verslapt door afname van collageen en elastine vezels in de lederhuid (dermis). Hierdoor verschijnen duidelijke lijntjes, verdwijnen contouren en gaat de huid uiteindelijk hangen. Huidveroudering is een natuurlijk proces. Hoe graag we dit ook zouden willen, huidveroudering kunnen we niet stilzetten. Voornamelijk huidverslapping wordt door veel mensen als vervelend ervaren. Zo mooi mogelijk oud worden, dat willen we het liefst allemaal! Maar hoe kunnen we dit doen?

De behandeling van een verslapte huid

Bij Huidprofs maken we gebruik van verschillende behandelmogelijkheden om de verslapte huid aan te pakken. Een erg verslapte huid kan echter nooit meer helemaal strak worden, op tijd beginnen met preventieve behandelingen kunnen we daarom alleen maar aanraden! 

Refit

Bij beginnende verslapping van de huid kunnen we de REFIT aanbevelen. Dit apparaat heeft effect op het onderhuidse weefsel en kan dus echt het verschil maken. De REFIT heeft een drievoudige werking. Er wordt gebruik gemaakt van radiofrequentie (RF). De radiofrequente straling dringt door in de huid en zorgt voor verwarming van oppervlakkige en diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Daarnaast zuigt het apparaat vacuüm waardoor de doorbloeding verbetert en wordt er gebruik gemaakt van LED voor het egaliseren van de huidskleur.

 

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een diepe massage van het onderhuidse bindweefsel. Deze massage is niet alleen huid verbeterend maar ook ontspannend. De bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid, zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en de huid is hierdoor beter in staat om voedingsstoffen op te nemen waardoor producten beter hun werk kunnen doen. 

 

Peeling

Een peeling zorgt ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt en dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt. Beginnende huidverslapping en oppervlakkige rimpels kunnen hiermee behandeld worden. Diepe rimpels of grote mate van huidverslapping zullen echter niet verdwijnen. Wel heeft een peeling een positieve werking op andere huidverouderingsverschijnselen zoals pigmentvlekken. 

 

Microneedling behandeling

Bij een microneedling behandeling maken we gebruik van miniscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid in gang gezet. Door de vrijgekomen groeifactoren wordt de aanmaak van collageen, elastine en bindweefselcellen gestimuleerd. Hierdoor verstevigt de huid. Ook is de huid na de behandeling beter in staat.

 

Wat kan je thuis doen tegen huidverslapping?

Huidverslapping wordt veroorzaakt door zowel inwendige als uitwendige factoren. Op de inwendige factoren hebben we helaas geen invloed. De uitwendige factoren kunnen we wel beïnvloeden. Zorg voor een bewuste leefstijl, dat wil zeggen een gezond voedingspatroon, stress vermijden, voldoende slaap en beweging, niet roken en wees matig met het alcoholgebruik. Dit alles draagt bij aan een gezonde huidconditie. Blootstelling aan UV-straling beschadigt het collageen en elastine in de huid, ga daarom nooit zonder een goede zonbescherming de deur uit. Verbeter de huidconditie door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het effect van de behandelingen ondersteund wordt. Om de huid ook van binnenuit te ondersteunen en versterken raden wij de huidsupplementen van BAP Medical aan. Nieuwsgierig geworden wat wij voor jouw huid kunnen doen? Plan een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek in en laat je adviseren over de mogelijkheden.