Nog meer huiden stralen met ons nieuwe IPL-systeem: de Lumenis Stellar M22 laser!

Nog meer huiden stralen met ons nieuwe IPL-systeem: de Lumenis Stellar M22 laser!

Bij Huidprofs vinden wij dat jouw huid het allerbeste verdient. Daarom hebben wij het behandelaanbod uitgebreid met een van de allernieuwste en krachtigste laser.

Wat is de Lumenis Stellar M22 laser?  

De M22 laser is een IPL-apparaat waarmee we onder andere (diffuse) roodheid, pigmentvlekken, acné en overbeharing snel en effectief kunnen behandelen.
IPL betekent Intense Pulsed Light en dit houdt in dat we met lichtflitsen werken. Tijdens de behandeling werken we met verschillende filters waarmee we bepaalde dieptes in de huid kunnen bereiken. Elke indicatie ligt namelijk op een andere diepte en zo kunnen we deze doeltreffend behandelen zonder de omliggende huid te beschadigen.
De lichtpulsen geven energie af aan de vaatjes of pigmentcellen in de huid. In deze cellen wordt de energie omgezet in warmte en treedt er gecontroleerde schade op. Hierdoor sterven de cellen die we niet meer willen af. Het resultaat: minder vaatjes en roodheid, pigmentvlekken verdwijnen, minder haargroei en/of minder ontstekingen en acne!

Wat kun je verwachten van een IPL-behandeling?

Bij vasculaire en pigment indicaties zien we gemiddeld na 1-3 behandelingen al erg mooi resultaat. Bij acne en overbeharing zijn er wat meer behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zitten een aantal weken, bijvoorbeeld vier. Een behandeling duurt 15 tot 60 minuten, afhankelijk van de indicatie en de grote van het gebied.

Tijdens de behandeling kun je de warmte in de huid voelen, dit kan wat gevoelig zijn en brandiger aanvoelen. Meestal neemt dit gevoel snel na de behandeling weer af.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Meestal moet de huid even bijkomen van de behandeling. Je ziet wat roodheid, zwelling en misschien wat bultjes. Vaatjes en pigmentvlekken kunnen tijdelijk even wat donkerder kleuren. Meestal is de huid na een paar dagen weer tot rust gekomen en zul je na 1-2 weken het uiteindelijke resultaat gaan zien!

Welke huidproblemen kunnen we aanpakken met de M22 laser?  

  • Diffuse roodheid
  • Vaatjes in het gezicht / couperose
  • Beenvaatjes
  • Rosacea
  • Kersenwratjes / cherry angiomen
  • Pigmentvlekken / zonschade
  • Acne (ontstekingen)
  • Rode acnelittekens
  • Overbeharing

“Professionele behandelingen in combinatie met advies voor thuis zorgen voor het beste resultaat”

Naast de krachtige en effectieve behandelingen in de praktijk, is ons thuisadvies ook erg belangrijk. We willen namelijk dat jij het effect van de behandeling zo lang mogelijk behoudt. Kom je puur en alleen voor de behandelingen? Dan is de kans groter dat jouw huidprobleem weer terugkomt helaas. Denk hierbij aan ons advies over hoe om te gaan met de zon, om nieuwe vaatjes en pigmentvlekken te voorkomen.

IPL of laser?  

We krijgen vaak de vraag: “Wat is beter, IPL of laser?”. Vooral nu wij bij Huidprofs beschikken over beide. Op die vraag is niet één simpel antwoord te geven. Lasers gebruiken één specifieke golflengte (diepte) en IPL maakt gebruik van een breder spectrum aan golflengten. Voor sommige specifieke indicaties werkt de laser het meest effectief. Voor andere indicaties, grotere oppervlakten en vooral gecombineerde indicaties (diffuse roodheid mét vaatjes én pigmentvlekken) is de IPL de beste keuze. Daarnaast is de kwaliteit van de apparatuur erg belangrijk. Bij Huidprofs gebruiken wij alleen de apparatuur die als gouden standaard wordt gezien binnen ons vakgebied.  

Wanneer is de beste tijd om IPL behandelingen te ondergaan?  

Vanaf nu! In het najaar en in de winter kunnen we namelijk een stuk intensiever behandelen dan in de zomer. Wacht dus niet te lang! 

Benieuwd of IPL-behandelingen geschikt zijn om hetgene te behandelen waar jij je aan stoort? Laat het ons weten en onze huidtherapeuten gaan een persoonlijk behandelplan voor je opstellen.