Acnetherapie

Acnetherapie

 

Help, heb ik acne?

Voor de behandeling van acne bestaat geen standaard methode, het is maatwerk. Flinke ontstekingsverschijnselen bij acne vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters en puistjes. De ernst van de aandoening, bijbehorende klachten, het optreden van littekenvorming maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen welke behandelmethode(n) of middelen het meest effectief zijn bij het bestrijden van acne. Dit is anders dan een acne behandeling bij de schoonheidsspecialist. Bij Huidprofs kijken we nog dieper naar je problemen met acne therapie.

Wanneer acnetherapie?

Wij begrijpen dat het vervelend kan zijn als je last hebt van veel puistjes op het gezicht. Dit gaat verder dan alleen puistjes op je kin, puistjes op je wangen of puistjes op je neus. Acne is namelijk een verzamelnaam van verschillende huidproblemen: mee-eters, rode plekjes en onderhuidse ontstekingen. Je huid kan hierdoor ook beschadigd worden met littekens als gevolg. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Wanneer je last hebt van een overmatige talgproductie is de kans op acne aanzienlijk groter. Het talg in de huid wordt dan niet goed afgevoerd. Het gevolg hiervan zijn kleine ontstekingen in de poriën. Dit hoeft niet alleen plaats te vinden op het gezicht. Deze ontstekingen kunnen op het hele lichaam ontstaan. Wanneer er bij jou sprake is van deze klachten kan acnetherapie jou verder helpen. 

De acne behandeling van Huidprofs

De intake

Tijdens het gratis en vrijblijvend intakegesprek wordt besproken welke behandeling voor jouw huid het meest geschikt is. Ook wordt het te verwachten resultaat van de acnetherapie besproken. Bij langdurige en intense vormen van acne worden vaak de behandelingen van de huisarts of specialist gecombineerd met die van een huidtherapeut. De behandelingen van de huidtherapeuten van Huidprofs reinigen de huid intensief en stimuleren het herstel van de huid. Hierdoor komt de acne en daarbij ook de huid tot rust.

Meer weten over de behandeling van acnetherapie? Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek!

Maak een gratis intakeafspraak

 

De behandeling

De acnetherapie start met het toepassen van verschillende (diepte) reinigingsmethoden, die worden afgestemd op het te behandelen huidtype. Onderdeel van de reiniging is het verwijderen van puistjes en mee-eters. Door regulering van overmatige talgproductie wordt de kans op talgklier ophopingen die tot ontstekingen en littekens kunnen leiden verkleind. De reinigingsmethoden kunnen worden uitgebreid met chemische of fruitzuur peelings. Door peeling van de huid worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat poriën minder blokkeren. Door regelmatige peeling van de huid ontstaan mee-eters minder snel en de talg zal normaler afvloeien waardoor talgophopingen minder snel ontstaan. De acne zal hierdoor verminderen.

Behandelmethoden bij acne:

 • Dieptereiniging
 • Peeling
 • Zelfmanagement

De nazorg

De thuisverzorging van de acne huid, met een mooi woord zelfmanagement, is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen bij de acnetherapie. Onderdeel van de acnetherapie is het geven van voorlichting voor de thuisverzorging van de huid.

Meer weten over de behandeling van acne? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek!

 

 

Waarom kiezen voor Huidprofs

 • Geen wachttijd 
 • Persoonlijke aanpak 
 • Combinatie van behandelingen en thuisadviezen geven vaak snel resultaat

 

Tarieven

 • Reinigingsbehandeling gelaat
  €47,50 / 30 min

 • Toskani peeling
  €89,00

 • Toskani TCA peeling
  €120,00

 • Pakket van 6 reinigingsbehandelingen gelaat incl. reinigingsproduct
  €273,00

 • Pakket van 4 mediumpeelings gelaat incl. retinol, zonnebrandcrème en aha fruitzuur
  €359,00

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over de acnebehandelingen? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!