Acnetherapie

HELP ACNE!

Voor de behandeling van acne bestaat geen standaard methode, het is maatwerk. Flinke ontstekingsverschijnselen bij acne vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters en puistjes. De ernst van de aandoening, bijbehorende klachten, het optreden van littekenvorming maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen welke behandelmethode(n) of middelen het meest effectief zijn bij het bestrijden van acne.

Behandeling van acne

Tijdens het gratis intakegesprek wordt besproken welke behandeling voor jouw huid het meest geschikt is. Ook wordt het te verwachten resultaat van de acnetherapie besproken. Bij langdurige en intense vormen van acne worden vaak de behandelingen van de huisarts of specialist gecombineerd met die van een huidtherapeut. De behandelingen van de huidtherapeuten van Huidprofs reinigen de huid intensief en stimuleren het herstel van de huid. Hierdoor komen de acne en de huid tot rust.

Acnetherapie

De acnetherapie start met het toepassen van verschillende (diepte) reinigingsmethoden, die worden afgestemd op het te behandelen huidtype. Onderdeel van de reiniging is het verwijderen van puistjes en mee-eters. Door regulering van overmatige talgproductie wordt de kans op talgklierophopingen die tot ontstekingen en littekens kunnen leiden verkleind. De reinigingsmethoden kunnen worden uitgebreid met chemische of fruitzuur peelings. Door peeling van de huid worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat poriën minder blokkeren. Door regelmatige peeling van de huid ontstaan mee-eters minder snel en de talg zal normaler afvloeien waardoor talgophopingen minder snel ontstaan. De acne zal hierdoor verminderen.

De thuisverzorging van de acnehuid, met een mooi woord zelfmanagement, is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen bij de acnetherapie. Onderdeel van de acnetherapie is het geven van voorlichting voor de thuisverzorging van de huid.

Meer weten over de behandeling van acne? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek!

Behandelmethoden bij acne:

  • Dieptereiniging
  • Peeling
  • Zelfmanagement

Meer weten over de behandeling van acnetherapie? Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek!

Maak een gratis intakeafspraak

Voor & na

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over de acnebehandelingen? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!