De 10 meest gestelde vragen over laserontharing

De 10 meest gestelde vragen over laserontharing

Wij van Huidprofs begrijpen dat er rondom laserontharing veel vragen zijn. Of het nou gaat om je benen laseren, je bikinilijn laseren, of je oksels laseren: de volgende meest gestelde vragen én antwoorden gelden voor elk lichaamsdeel. 

Laser ontharen gebeurt bij Huidprofs altijd met veel zorg en aandacht. Heb je na het lezen van dit blog nog geen antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Een intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. 

Vraag 1: Wanneer is de ideale tijd om te starten met laserontharing?

Ontharen met Diode laser is niet iets dat na één behandeling al klaar is. Wij raden het dan ook aan om de start van jouw laserontharing slim te plannen. Zo heb je de meeste kans om er haarvrij bij te lopen wanneer het zonnetje zich weer meer laat zien. 

Om meerdere redenen raden wij het aan om jouw laserbehandeling te starten in het najaar. Belangrijk is om 6 weken voor de eerste behandeling de haarwortels met rust te laten. De haarwortels laat je het best met rust door niet te epileren, harsen of waxen. Scheren, trimmen of knippen mag wel. 

Vermijd de zon en zonnebank. Doe dit het liefst al 4 tot 6 weken voor je behandeling. Gebruik ook geen zelfbruiner als vervanger. Ook wanneer de behandeling erop zit, raden we het aan om de zon en zonnebank te vermijden. Een zongebruinde huid neemt namelijk veel energie op, waardoor er risico is op pigmentvorming. 

Aan het einde van je behandeling is het belangrijk je huid extra te beschermen. Doe dit door minstens 6 weken lang met een zonnebrandcrème te smeren met een SPF van 30 of hoger. Maar wij raden aan om eigenlijk elke dag je huid te beschermen met SPF.  

Vraag 2: Kan laserontharing bij elk haartype? 

Wanneer je gebruik wilt maken van laserontharing, dienen de haartjes gepigmenteerd, ofwel donker te zijn. Het donkere pigment absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd. 

Heb jij lichtje haartjes of twijfel je of jouw haartjes genoeg pigment bevatten? Geen zorgen. Voor lichte haartjes hebben we een oplossing in de vorm van elektrische epilatie. Er zijn meerdere behandelingen inzetbaar. Een intakegesprek kan daarom heel verhelderend zijn. Een intakegesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Maak direct een afspraak!

Vraag 3: Kan laserontharing bij elk huidtype?

De Diode laser is zo ontwikkeld dat het elk huidtype kan ontharen. Hierin verschilt de Diode laser van de IPL laser, welke minder goed werkt op een negroïde huid. Onze Huidprofs bepalen welk huidtype jij hebt en stelt de Diode laser hier op in. Ook is er een combinatie van behandelingen mogelijk, om het beste resultaat te behalen. In een intakegesprek kunnen alle mogelijkheden worden besproken.

Vraag 4: Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Voor optimaal resultaat heb je gemiddeld rond de 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit vaak een interval van 4 tot 8 weken.

Laser behandeling op een donkere huid duurt vaak wat langer. Huidprofs is ook gespecialiseerd in laserontharing van de donkere huid. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om meer inzicht te krijgen over hoe jouw behandeling eruit zou komen te zien. 

Vraag 5:  Komen de haren nooit meer terug?

Elke behandeling resulteert in steeds minder en fijnere haartjes. Uiteindelijk blijven de haren helemaal weg. Je mag verwachten dat 80% van deze haartjes voor altijd wegblijven. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn dan voor de behandeling. 

Wanneer jouw lichaam verandert, door hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie, kan het zijn dat donshaartjes weer in dikke haartjes veranderen. Deze haartjes kunnen worden behandeld door lasertherapie.

Vraag 6: Is ontharen met een Diode laser pijnlijk?

Ontharen door middel van laseren is niet geheel pijnloos. Hoe het voelt verschilt per persoon. De meeste mensen omschrijven het alsof er per laserflits een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Onze Lightsheer Diode laser heeft een ingebouwd koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. 

Na de behandeling kan de behandelde huid er wat rood en gezwollen uitzien en branderig aanvoelen. Deze reactie is normaal en gewenst, zo weten we dat het laseren effect heeft gehad. Het is prettig en aan te raden om na de behandeling de huid te koelen. Zo haal je de hitte uit de huid. Thuis kun je dit makkelijk voortzetten met een koud washandje. 

diode laser behandeling

Vraag 7: Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen?

Hoeveel tijd er tussen de laserbehandelingen door zit, ligt aan het gebied dat behandeld wordt. Gemiddeld zitten er 4 tot 8 weken tussen de behandelingen. 

Ben jij benieuwd naar hoe jouw behandeling er uit kan komen te zien? Een intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Klik hier om een afspraak te maken.

Vraag 8: Is ontharen met de Diode laser schadelijk voor de huid?

Laserontharing is veilig, mits het op de juiste manier uitgevoerd wordt. Ons team bestaat enkel uit huidtherapeuten die alle zorg dragen over een veilige behandeling. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van definitieve laserontharing. Doorlopend volgen al onze huidtherapeuten bij- en nascholingsbijeenkomsten, zodat we altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen. 

Vraag 9: Helpt een Diode laser behandeling bij het verminderen van scheerirritatie?

We horen het regelmatig: huidirritaties na het scheren. Huidirritaties na het scheren, waxen of epileren is meestal een terugkerend probleem. Met als gevolg een jeukende, gevoelige huid met rode bultjes. Regelmatig zien we ook blijvende pigment schade nadat de huid genezen is. 

Laserontharing biedt daar een blijvende oplossing voor. Doordat de haartjes voor 70-80% wegblijven, hoef je uiteindelijk niet meer (zo vaak) te scheren. De haartjes die overblijven zijn dunner en makkelijker te verwijderen. 

Vraag 10: Is laserontharing geschikt voor het hele lichaam?

Ja, laserontharing is geschikt voor zowel je gezicht als de rest van je lichaam. De Diode laser kan zowel grote oppervlakken als kleine oppervlakken laseren.

Zit je er over na te denken om een deel van je boven- of onderlichaam te laten laseren? Bij Huidprofs krijg je daar altijd het laseren van je oksels gratis bij! Klik hier om een intakegesprek te plannen om geheel vrijblijvend jouw wensen te bespreken.

Heb je na het lezen van dit blog nog andere vragen over ontharen met een Diode laser? Neem gerust contact met ons op, onze Huidprofs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.