De 10 meest gestelde vragen over laserontharing

De 10 meest gestelde vragen over laserontharing

Wil je meer weten over laserontharing? Hier zijn de top 10 meest gestelde vragen en beknopte antwoorden die gelden voor elk lichaamsdeel. Bij Huidprofs zorgen we altijd voor zorgvuldige en aandachtige laserbehandelingen. Onze specialisten staan voor je klaar tijdens een gratis intakegesprek!

ACTIE! Overweeg je een deel van je boven- of onderlichaam te laten laseren? Bij Huidprofs ontvang je altijd gratis okselontharing erbij!

VRAAG 1: WANNEER IS DE IDEALE TIJD OM TE STARTEN MET LASERONTHARING?

Ontharen met de Diode laser is niet na één behandeling al klaar. Voor het beste resultaat adviseren wij om te starten in het najaar. Dit vergroot je kans om haarvrij te zijn wanneer het zonnige seizoen aanbreekt.

  • Zorg ervoor dat je de haarwortels 6 weken voor je eerste behandeling met rust laat. Ga deze periode niet epileren, harsen of waxen. Dat irriteert de haarwortels. Je mag wel scheren, trimmen of knippen.
  • Het is belangrijk om blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden. Doe dit minstens 4 tot 6 weken voorafgaande aan de behandeling.
  • Het gebruik van zelfbruiner raden wij sterk af, zowel voor als na de behandeling. Anders is er mogelijk kans op pigmentvorming.
  • Na de behandeling is het belangrijk om je huid goed te beschermen. Smeer minstens 6 weken lang regelmatig zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Maar eigenlijk raden we je aan om elke dag te smeren met SPF.

VRAAG 2: KAN LASERONTHARING BIJ ELK HAARTYPE?

Laserontharing werkt het beste op donkere haartjes. Het donkere pigment absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd.  Voor lichte haartjes bieden wij elektrische epilatie als oplossing.
Benieuwd of laserontharing mogelijk is bij jouw haartype? Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek en ontdek jouw mogelijkheden.

VRAAG 3: KAN LASERONTHARING BIJ ELK HUIDTYPE?

Absoluut! De Diode laser is speciaal ontwikkeld om elk huidtype te behandelen, wat het onderscheidt van bijvoorbeeld de IPL laser, die minder effectief is op een donkerdere huid. Samen bepalen we jouw specifieke huidtype en passen de Diode laser daarop aan. Bovendien zijn er diverse behandelingsopties beschikbaar.

VRAAG 4: HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB JE NODIG?

Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Voor optimaal resultaat zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig, met 4-8 weken interval. Laser behandeling op een donkere huid duurt vaak wat langer. Huidprofs is ook gespecialiseerd in laserontharing van de donkere huid. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om meer inzicht te krijgen over hoe jouw behandeling eruit zou komen te zien. 

diode laser behandeling

VRAAG 5: KOMEN DE HAREN NOOIT MEER TERUG?

Na elke behandeling blijven steeds minder en fijnere haartjes over. Ongeveer 80% van de haartjes verdwijnt permanent. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn dan voor de behandeling. Wanneer jouw lichaam verandert (door bijv. hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie) kan het zijn dat donshaartjes weer in dikke haartjes veranderen. Maar gelukkig kan je hiervoor opnieuw lasertherapie ondergaan.

VRAAG 6: IS ONTHAREN MET EEN DIODE LASER PIJNLIJK?

Laserontharing is niet volledig pijnloos. De meeste mensen vergelijken het met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Onze Lightsheer Diode laser heeft een ingebouwd koelsysteem waardoor de behandeling goed te verdragen is.
Na de sessie kan de behandelde huid wat rood en gezwollen lijken en branderig aanvoelen, maar dit is volkomen normaal. Om je huid zo goed mogelijk te behandelen, raden we aan de huid na de behandeling te koelen. Dit kan je thuis eenvoudig voortzetten met een koud washandje.

VRAAG 7: HOEVEEL TIJD ZIT ER TUSSEN DE LASERBEHANDELINGEN?

Gemiddeld zit er 4-8 weken tussen de behandelingen, dit verschilt per peroon. Ben jij benieuwd naar hoe jouw behandeling er uit kan komen te zien? Een intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

VRAAG 8: IS ONTHAREN MET DE DIODE LASER SCHADELIJK VOOR DE HUID?

Laserontharing is veilig bij juiste uitvoering door onze ervaren huidtherapeuten. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van definitieve laserontharing. Doorlopend volgen al onze huidtherapeuten bij- en nascholingsbijeenkomsten, zodat we altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen. 

VRAAG 9: HELPT EEN DIODE LASER BEHANDELING BIJ SCHEERIRRITATIE?

Laserontharing biedt een blijvende oplossing voor scheerirritatie. Doordat de haartjes voor 70-80% wegblijven, hoef je uiteindelijk niet meer (zo vaak) te scheren. De haartjes die overblijven zijn dunner en makkelijker te verwijderen. 

VRAAG 10: IS LASERONTHARING GESCHIKT VOOR HET HELE LICHAAM?

Ja, laserontharing is geschikt voor zowel je gezicht als het gehele lichaam. De Diode laser kan zowel grote- als kleine oppervlakken laseren.

Overweeg je een deel van je boven- of onderlichaam te laten laseren? Bij Huidprofs ontvang je altijd gratis okselontharing erbij! Heb je na het lezen van dit blog nog meer vragen over Diode laserontharing? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of plan een gratis intake!