Laser ontharen Nijmegen met diode laser

Laser ontharen Nijmegen met diode laser

Definitief ontharen

Lichaamsbeharing, iedereen heeft het maar niet iedereen is er even blij mee. Vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, de hals, de armen en de benen kan haargroei erg vervelend zijn. Wil jij nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren? Bij Huidprofs kan cosmetisch ongewenste haargroei of overbeharing veilig én effectief behandeld worden door middel van lasertherapie. Huidprofs is de plek om permanent te ontharen in Nijmegen. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze therapie ondergaan.

Plan een gratis intake

Hoe werkt laser ontharen

Om ongewenste haargroei definitief te reduceren, maakt Huidprofs gebruik van de Lightsheer Diode laser: dé gouden standaard op het gebied van laserontharing. Deze laser produceert een laserstraal met hoge energie en werkt op het pigment in het haarzakje. Het laserlicht wordt in een fractie van een seconde uitgezonden op de huid, door het pigment geabsorbeerd en vervolgens omgezet in warmte. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan het geen nieuwe haar meer produceren. Om in aanmerking te komen voor laserontharing is het dus belangrijk dat de haartjes gepigmenteerd(donker) zijn. Lichte haartjes kunnen we behandelen door middel van elektrische epilatie.

ACTIE!

Wanneer je kiest voor permanente ontharing van je benen, bikinilijn, rug, borst of armen met de LightSheer diode laser, krijg je het ontharen van je oksels t.w.v. €90 van ons cadeau. Meer informatie? Neem contact met ons op!

De voordelen van de Lightsheer diode laser

De diode laser biedt maximaal behandel comfort en optimale resultaten op lange termijn. Ook biedt deze laser een kortere behandeltijd dan bijvoorbeeld IPL. De ‘Gouden Standaard’ biedt een veilige behandeling voor ieder huidtype.

De beste methode tegen overbeharing!

Wij als huidtherapeuten bij Huidprofs kiezen bewust voor permanent ontharen met de LightSheer diode laser. Permanente ontharing kan risico’s met zich meebrengen, daarom hebben wij met zorg onderzoek gedaan naar de beste laser. Wij gaan altijd voor het beste resultaat! Niet alleen hoogwaardige laserapparatuur is hiervan een voorwaarde, ook ervaring en routine zijn voor ons van belang.

diode laser behandeling

Verschil diode laser en IPL

Laserontharing is niet te vergelijken met de bekendere IPL-behandelingen. De laser zendt één rechte krachtige energiestraal van één golflengte uit zodat er geen licht verloren gaat. Voor ontharen zijn alleen bepaalde golflengtes effectief, de overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Bij IPL wordt er gebruik gemaakt van ander licht, namelijk flitslicht. Flitslicht wordt uitgezonden in meerdere golflengtes waardoor het licht minder gericht is. Daarnaast gaat het licht alle richtingen uit (breedspectrum) waardoor het oppervlakkiger in de huid komt en de dieper gelegen wortels intact kunnen blijven waardoor de behandeling minder effectief is en er veel meer behandelingen noodzakelijk zijn. Hoewel een IPL-behandeling een stuk goedkoper is per behandeling kan je hierdoor uiteindelijk toch duurder uit zijn.

 

Hoe verloopt een diode laser behandeling 

Wij leggen je kort uit hoe een diode laser behandeling bij ons verloopt. Je kan de behandeling opdelen in 3 delen: voor, tijdens en na de behandeling. Om het beste resultaat uit de behandeling te halen is het belangrijk om je goed voor te bereiden en de juiste nazorg toe te passen. 

Plan een gratis intake

Voor de diode laser behandeling

Overweeg je om een laserbehandeling te ondergaan? Dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk 6 weken voor de behandeling (tot de laatste behandeling) de haarwortels met rust te laten. Dat betekent: niet epileren, harsen of waxen. Scheren, trimmen of knippen mag uiteraard wel. Het haarzakje blijft met deze methoden intact. Ook is het erg belangrijk om het behandelde gebied gedurende 4 tot 6 weken voor (en na) iedere behandeling niet aan de zon of zonnebank bloot te stellen. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Een zongebruinde huid neemt meer energie op waardoor er risico is op pigmentvorming of andere complicaties. Als je zonnebrandcrème gebruikt, kun je wel gewoon behandeld worden. Laat je hiervoor adviseren door je huidtherapeut.

 

Tijdens de diode laser behandeling

De behandeling is niet helemaal pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is ook afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Iedere flits voelt aan als een soort ‘prikje’, het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is noodzakelijk voor een effectieve behandeling. Verder kan de huid warm aanvoelen na de behandeling. De Lightsheer diode laser heeft een koelsysteem waardoor de behandeling goed te verdragen is.

 

Na de diode laser behandeling

Na de behandeling zal het behandelde gebied er rood uitzien, kan de huid nog wat branderig aanvoelen en eventueel een beetje gezwollen zijn. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 tot 48 uur na de behandeling verdwijnen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Dit kun je thuis met een washandje met koud water of koud kompres herhalen. Om complicaties te voorkomen is het heel belangrijk de huid gedurende 6 weken na de behandeling met zonnebrandcrème te beschermen, gebruik hiervoor minimaal factor 30.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om de (over)beharing optimaal te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van enkele weken/maanden. Na iedere behandeling worden de haartjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk wegblijven. Je kunt een blijvende haarreductie verwachten van ongeveer 80%. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn. Gemiddeld zijn er hiervoor 6 tot 8 behandelingen nodig. Bij een donkere huid kan dit aantal wat hoger liggen. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, zoals hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie kunnen donshaartjes weer in dikke haren veranderen. Dit proces kunnen we met laserontharing niet veranderen. Wel kunnen deze haartjes met lasertherapie behandeld worden.

Laseren donkere huid

Heb je last van overbeharing op een gepigmenteerde huid? Ook dan kun je behandeld worden. Huidprofs is gespecialiseerd in laserontharing van de donkere huid. Omdat er meer pigment in de huid aanwezig is, worden de instellingen zo aangepast dat enkel het pigment in het haarzakje reageert. Lees hier de 10 meestgestelde vragen over laserontharing.

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over ontharen met de diode laser? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Gratis intakegesprek

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken? Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we de gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor laserontharing. Aan de hand van de wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Vanuit het aanvullende pakket wordt laserontharing bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar. Bel of mail voor het inplannen van een kosteloze intake om de mogelijkheden te bespreken.

.

Plan een gratis intake

Kortom: Waarom kies je voor een diode laserbehandeling bij Huidprofs:

HBO geschoolde Huidtherapeuten, BIG geregistreerd

Wij maken gebruik van hoogwaardige laserapparatuur

Geschikt voor alle huidtypes

Gratis intakegesprek

Binnen 48 uur terecht