Striae behandelen met laser 

Striae behandelen met laser 

Striae kunnen voorkomen op de billen, borsten, buik, armen, benen en de onderrug. Bij sommige mensen ontstaan de strepen tijdens het groeien, maar ook op latere leeftijd kunnen striae ontstaan, zoals tijdens de zwangerschap. Ondanks dat striae onschuldig zijn, ervaren sommige mensen het als vervelend vanuit cosmetisch oogpunt. Striae kunnen wij goed behandelen met de ResurFX laser. 

De oorzaken van striae 

Wanneer de huid in een korte tijd te veel wordt opgerekt ontstaan er striae. Het onderhuidse bindweefsel van de huid scheurt, waardoor er strepen in de huid ontstaan. Deze strepen zijn zichtbaar en kunnen in het begin rood van kleur en gevoelig zijn. Striae kunnen veroorzaakt worden door verschillende levensfasen, -wijze of ziekten: 

 • Tijdens het groeien, met name tijdens de groeispurt;
 • Sporten, waarbij een snelle spierontwikkeling wordt gevormd;
 • Een snelle gewichtstoename;
 • Zwangerschap;
 • Verschillende syndromen kunnen striae als gevolg hebben, zoals het syndroom van Cushing, het syndroom van Ehlers-Danlos en het Marfan syndroom.

Striae na zwangerschap

Tijdens de zwangerschap groeit de buik in een korte tijd tot een mooie ronde zwangerschapsbuik. Iets om trots op te zijn. Helaas komt het bij veel vrouwen voor dat er tijdens deze bijzondere periode striae ontstaan. En ondanks dat het strepen zijn om trots op te zijn, begrijpen wij dat sommige vrouwen ervoor kiezen deze te behandelen. De ResurFX laser biedt uitkomst.

Striae verminderen met de ResurFX laser

Wanneer je striae wilt aanpakken dienen we het onderhuidse bindweefsel te bereiken. De ResurFX laser stimuleert de diepere huidlagen. De laser verwarmt de bindweefselcellen, waardoor er nieuw collageen en elastine aangemaakt wordt. Dit heeft als resultaat dat de huid steviger en sterker wordt, waardoor striae zichtbaar zullen verminderen. 

Het beste resultaat wordt behaald door de ResurFX laserbehandeling te combineren met de Toskani TCA peeling. De chemische actieve ingrediënten in deze peeling stimuleren huidvernieuwing op een versnelde en gecontroleerde manier. Het eindresultaat is een nieuwe en gezonde huid. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om striae te verminderen?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 laserbehandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit altijd een periode van 4 weken. Omdat de huid een tijdje nodig heeft om te kunnen herstellen zal het beste resultaat na een aantal maanden zichtbaar zijn. 

Voor en na de laserbehandeling 

Wanneer je wilt starten met de ResurFX laserbehandeling om striae te verminderen, vragen we je voor en na de behandeling rekening te houden met de volgende adviezen:

 • Vermijd 6 weken voor en 4 weken na de behandeling de zon en ga niet naar de zonnebank; 
 • Gebruik 2 weken voor de behandeling geen zelfbruinende producten; 
 • Rook niet op de dag van de behandeling;
 • Hars of epileer het gebied 5 dagen van tevoren, of scheer het 1 dag van tevoren; 
 • Jouw huid is na de behandeling gevoelig. Ga hier hygiënisch mee om en gebruik een milde douchegel; 
 • Gebruik direct na de behandeling een product dat de nazorg stimuleert, zoals Alhdyran Barriere Repair, Toskani Total Recovery cream;
 • Gebruik 1 week na de behandeling de Toskani Repairing Gel.

Striae laseren voor en na 

Het optimale resultaat wordt bereikt na 3 tot 5 behandelingen. De eerste weken zullen de eerste verbeteringen in de huidstructuur en teint zichtbaar worden. Het natuurlijke herstel en verbeterproces kan tot wel 6 maanden na de behandelingen duren. 

Gratis intakegesprek

Denk jij dat de behandeling van striae met de ResurFX laser wat voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. In een gratis intakegesprek bespreken we jouw situatie en mogelijkheden. Neem contact met ons op!