Afspraak

Voordat wordt gestart met de behandeling wordt er eerst een afspraak met je gemaakt voor een intakegesprek. Een intakegesprek is bij Huidprofs altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek worden je huidklachten, algehele gezondheid en je verwachtingen ten aanzien van de therapie in kaart gebracht. Je krijgt informatie over de diverse behandelingsmogelijkheden en tarieven. Zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Wij verzoeken je vriendelijk om bij het intakegesprek de volgende zaken mee te nemen:

  • de verwijsbrief van je huisarts of specialist
  • een overzicht van je medicijnen en/of producten die je gebruikt
  • het pasje van je ziektekostenverzekering
  • een identiteitsbewijs als paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Annuleren afspraak

Behandelingen en consulten vinden plaats volgens afspraak. Mocht je de afspraak niet kunnen nakomen, dan dien je dit 24 uur van te voren aan ons door te geven. Indien je een afspraak voor maandag wilt afzeggen, dan dien je dit voor vrijdagmiddag 12:00 uur te doen. Wanneer je de afspraak niet tijdig annuleert of niet verschijnt op een afspraak, dan zijn wij helaas genoodzaakt om €10,- per 15 minuten van de geplande behandeling in rekening te brengen. Voor de laserbehandelingen gelden andere tarieven. Bij het niet nakomen van een laserbehandeling brengt Huidprofs 50% van de kosten van de behandeling in rekening.

Huisbezoeken

Indien je niet naar ons kunt komen dan komen wij naar je toe. Huisbezoeken voor oedeemtherapie zijn mogelijk indien voorgeschreven door je arts of specialist.

Verwijsbrief nodig?

Huidprofs is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je voor vrijwel alle behandelingen zonder verwijsbrief van een arts of specialist in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar (indien je zorgverzekeraar de directe toegankelijkheid voor huid- & oedeemtherapie erkent). Uitzondering hierop is chronische oedeemtherapie waarvoor wel een verwijsbrief nodig is.

Wordt de behandeling vergoed?

De meeste behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Oedeemtherapie en manuele lymfedrainage worden bij een chronische indicatie grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.