Huidveroudering

We kennen allemaal de tekenen van huidveroudering wel. Zo weten we dat de huid slapper wordt en rimpels en plooien gaat vertonen. Daarnaast kan men de welbekende ‘ouderdomsvlekken’ krijgen en kunnen er onregelmatigheden van de huid ontstaan. Dit begint rond het 25ste/30ste levensjaar.

Oorzaken van huidveroudering

Zoals we weten kan de huid bovengenoemde symptomen gaan vertonen, maar hoe komt dit nu eigenlijk? De stofwisselingsprocessen in de cellen zullen afnemen waardoor minder snel nieuwe cellen worden aangemaakt. Hierdoor zal de huid op een gegeven moment minder snel herstellen. Daarnaast wordt er steeds minder collageen (verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid) en elastine (verantwoordelijk voor de elasticiteit) geproduceerd.

Huidveroudering heeft vooral te maken met toename van de leeftijd en anderzijds door genetische factoren. Daarnaast zijn er diverse factoren die invloed hebben op huidveroudering waaronder de zon, roken, leefstijl en weersinvloeden.

Huidveroudering tegen gaan?

Veroudering is een natuurlijk proces en kan niet worden gestopt. De uiterlijke kenmerken van huidveroudering kunnen minder zichtbaar gemaakt worden middels chemische peeling, de juiste huidverzorging, micro needling therapie en/of de KTP-laser.

Wil je weten welke behandeling voor jouw huid geschikt is? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.