KTP laser

Wij maken gebruik van de QuadrostarPro Yellow Diode laser. Deze laser is geschikt voor het behandelen van couperose, rosacea, beenvaatjes, pigmentvlekken, steelwratjes en ouderdomsvlekken.

Behandeling van roodheid

Het laserlicht van de KTP laser wordt geabsorbeerd door bloed in het vaatje en vervolgens zal het vaatje door de warmte verschrompelen. Het lichaam zal het vaatje afbreken en opruimen waardoor de roodheid minder zal worden.

Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn, welke plaatsvinden met een tussentijd van enkele weken. Na iedere behandeling zal de roodheid minder worden waarna het uiteindelijk niet of nauwelijks meer zichtbaar is.

Behandeling van pigment

De KTP laser produceert licht met een hoge energie. Deze energie wordt geabsorbeerd door het teveel aan pigment in de huid. Het pigment wordt vervolgens omgezet naar warmte waardoor het pigment wordt vernietigd.

De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde af, net lang genoeg om het pigment te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren te ontzien. Hierdoor wordt enkel het overmatig pigment vernietigd en is er geen effect/schade aan de omliggende huid.

Om pigmentaandoeningen optimaal te behandelen zijn veelal meerdere behandelingen nodig, welke plaatsvinden met een tussentijd van enkele weken/maanden. Na iedere behandeling wordt het pigment minder waarna het uiteindelijk niet of nauwelijks meer zichtbaar is en het bijna of volledig in de normale huidskleur weg zal vallen.

De KTP laser

Wij werken in onze praktijk met de laser genaamd ‘Quadrostar Yellow’ omdat deze laser een snelle, effectieve en veilige behandeling mogelijk maakt.