Nieuwe samenwerking: krachten bundelen met dermatoloog Eugene de Zwart-Storm

Nieuwe samenwerking: krachten bundelen met dermatoloog Eugene de Zwart-Storm

Twee weten er meer dan één. En om die reden leek het ons een mooie combinatie om samen te werken met een dermatoloog. Eugene de Zwart-Storm, dermatoloog bij Optimum Clinics, dacht daar hetzelfde over. 

Door deze samenwerking voegen we de expertises van een huidtherapeut en dermatoloog samen. We vullen elkaar aan en versterken elkaars kennis. Zo kunnen we samen de beste zorg geven aan onze cliënten. 

Voordelen samenwerking huidtherapeut en dermatoloog

Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen we direct met elkaar overleggen. We voorzien elkaar van adviezen en voeren, wanneer nodig, behandelingen samen uit. We bevorderen op meerdere vlakken de behandeling van onze cliënten. Meer voordelen zijn: 

  • Ruimere expertise 
  • Bredere kijk op welke behandeling(en) nodig zijn
  • Combineren van behandelingen 
  • Huidveroudering beter aanpakken

Krachten bundelen

Door slim samen te werken vergroten we ons aanbod. Dit kan via verschillende vormen verlopen. Twee voorbeelden: 

Voorbeeld 1

De dermatoloog schrijft medicatie voor, maar de verdere behandeling wordt verzorgd door de huidtherapeut. Een verwijzing van de huisarts blijft in sommige gevallen nog wel noodzakelijk. 

Voorbeeld 2

De huidtherapeut voert huidverbetering uit en de dermatoloog vult verbeteringen aan in de vorm van cosmetische dermatologie, zoals botox (spierontspanners) en fillers (volumeherstel). Beide voorbeelden van samenwerken zorgen voor een beter gewenst en compleet resultaat. 

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een dermatoloog? 

Zowel een dermatoloog als een huidtherapeut richten zich op de huid. Toch zijn het twee verschillende specialisten. Zo is een dermatoloog een huidarts en is een huidtherapeut een paramedicus. Paramedische zorg richt zich op het beter functioneren van het lichaam en het op peil houden van de gezondheid. Een dermatoloog houdt zich bezig met aandoeningen van de huid, ook wel huidziekten genoemd. Voor een afspraak met een dermatoloog is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Een huidtherapeut is direct toegankelijk. 

Wij zijn erg trots op deze mooie samenwerking, en de nieuwe behandelkamer op locatie bij Optimum Clinics. We kijken er naar uit om, samen met Eugene, patiënten bij te staan met een volledig behandelplan. 

We zijn er ook voor jou! Neem contact met ons op. We bespreken graag wat wij voor jou mogen betekenen. Een intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend