Retinol

Retinol

Wil jij jouw huid jong en fris houden? Zorg dan dat je retinol toevoegt in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Retinol is een van de populairste en meest onderzochte ingrediënten op het gebied van huidverzorging. Het zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes. Retinol helpt ook tegen huidproblemen zoals huidveroudering, acne en pigmentvlekken. Benieuwd hoe retinol precies werkt en waarom het goed is voor je huid? Lees dan gauw verder! 

Vitamine A en retinol 

Vitamine A is één van de belangrijkste vitaminen voor de gezondheid van de huid. Vitamine A is een antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die vroegtijdige huidveroudering in de hand kunnen werken. Door op tijd te beginnen met het nemen van vitamine A, zal dit vroegtijdige huidveroudering tegengaan. 

Vitamine A-zuur is de werkende stof van retinol. Doordat retinol wordt omgezet tot retinoïnezuur bindt het zich aan onze huidcellen. Dit zorgt ervoor dat deze worden geactiveerd en zich sneller gaan vernieuwen! 

Wat doet retinol? 

retinol creme

Simpel gezegd stimuleert een retinol crème of vitamine A-zuur de vernieuwing van de huidcellen. Dit zorgt voor een frisse en jonge huid. Retinol herstelt het evenwicht tussen de aanmaak en afbraak van collageen en bevordert de aanmaak van hyaluronzuur, waardoor de hydratatie verbetert. Op lange termijn is dit zichtbaar aan een gladdere huidstructuur, waardoor de huid jonger oogt. Ons retinol serum draagt hier perfect aan bij. De crème heeft sterke antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Breng de retinol crème 1 maal daags aan op de gereinigde huid. Bij voorkeur in de avond en probeer blootstelling aan zon zoveel mogelijk te vermijden. 

Voordelen retinol 

  • Retinol zorgt voor verbetering van de wondheling
  • Huidveroudering tegengaan
  • Retinol voorkomt puistjes en mee-eters 
  • Retinol vervaagt pigmentvlekken 

Voor wie is retinol geschikt? 

Retinol kan over het algemeen gebruikt worden vanaf 25-30 jaar. Vanaf dat moment beginnen de tekenen van huidveroudering meer zichtbaar te worden. Zoals de afname van collageen en elasticiteit van de huid. Daarnaast is het ingrediënt erg geschikt voor de acne gevoelige en vette huid. 

Huidveroudering behandeling

Daarbij hebben wij bij Huidprofs natuurlijk ook een hoop behandelingen om huidveroudering tegen te gaan. Zo kun je kiezen voor een chemische peeling of een microneedling behandeling ondergaan. Kijk hier voor meer informatie over onze behandelingen. 

chemische peelings
Chemische peelings

Plan een gratis intake

Wil jij weten wat jouw huid nodig heeft? 

Ben jij benieuwd of retinol ook voor jou werkt? Plan een gratis intakegesprek in. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden en wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op.