Pigment- en vaatlaser

Door onder andere overmatige blootstelling aan zonlicht, wrijving van de huid of gewoon omdat we ouder worden, kunnen huidoneffenheden ontstaan. Couperose, pigment- en ouderdomsvlekken, maar ook goedaardige huidtumoren, kunnen we snel en effectief behandelen met onze QuadrostarPro Yellow Diode laser.

Rode wangen behandelen

Het begint met één rood vaatje maar voor je het weet zitten je wangen vol ontsierende vaatjes. Dit kan erg storend zijn en je zelfs belemmeren bij je dagelijkse bezigheden. Blijvende roodheid van de huid is een veelvoorkomend symptoom van huidproblemen zoals couperose of rosacea.

Couperose is een huidaandoening waarbij de vaatwand van oppervlakkige kleine bloedvaatjes in het gezicht slapper worden en gaan verwijden waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn. Meestal zijn de wangen en neus aangedaan. Maar ook op de kin of het voorhoofd kunnen vaatjes ontstaan. Couperose kan meerdere oorzaken hebben, zoals: erfelijkheid, temperatuurverschillen of zonschade. Couperose kan verergeren door zonlicht. Smeer jezelf daarom dagelijks in met een zonnebrandcrème, bijvoorbeeld met de Louis Widmer Face SPF 30/50 of Tebiskin UV-sooth. Laat je hiervoor adviseren door jouw huidtherapeut.

Als couperose samengaat met puistjes, bultjes en/of grotere ontstekingen kan het zijn dat je rosacea hebt. Rosacea is een chronische huidafwijking die helaas niet volledig overgaat. De roodheid en vaatjes kunnen we goed behandelen door middel van lasertherapie. De puistjes, bultjes en grotere ontstekingen kunnen we behandelen met acnetherapie.

Naast couperose en rosacea zijn er ook nog andere vaatafwijkingen zoals een spider naevus, bloedblaren, wijnvlekken of kersenwratjes. Ook deze vaatafwijkingen kunnen we met de QuadroStarPro Yellow Diode Laser effectief behandelen.

ktp laser - couperose -rosacea laseren

Donkere plekjes en vlekken verminderen

Bijna iedereen heeft ze wel: pigmentvlekken. Ze zijn er in veel verschillende vormen en kleuren. Ze ontstaan bijvoorbeeld na de zwangerschap, na schade of irritatie aan de huid, naarmate we ouder worden of zomaar, uit het niets. De ene dag is er nog niets aan de hand, de volgende dag zitten ze er: op je gezicht, je hals, je handen of decolleté. Blootstelling aan zonlicht maakt deze vlekjes nog donkerder. Pigmentafwijkingen hebben te maken met de vorming van pigmentcellen (melanocyten) in de huid. Als deze verdeling van pigment niet gelijk verdeeld is kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Er zijn verschillende pigmentafwijkingen: ouderdomsvlek (lentigo), zwangerschapsmasker (melasma), post inflammatoire hyperpigmentatie, wat ontstaat na bijvoorbeeld een ontsteking of wondje, sproeten of café-au-laitvlekken.

Vaat- en pigmentlaser

Huidprofs is gespecialiseerd in de behandeling van verwijde bloedvaatjes en pigmentafwijkingen. We maken hiervoor gebruik van de QuadroStarPro Yellow Diode laser. Deze laser produceert licht met hoge energie wat door de rode kleurstof in het bloedvat of door het teveel aan pigment in de huid wordt geabsorbeerd. Wanneer het licht geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en door deze warmte zal het vaatje verschrompelen of het opgehoopte pigment vernietigd worden. Het lichaam zal het vaatje of pigment afbreken en via ons natuurlijke afvoersysteem afvoeren waardoor de roodheid of pigment minder zal worden. De laser geeft de energie in een fractie van een seconde af, net lang genoeg om het bloedvaatje/pigment te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren te ontzien. Hierdoor worden enkel de vaatjes of het overtollige pigment vernietigd en is er geen effect/schade aan de omliggende huid.

Bel mij terug!

Wil je graag meer weten over de behandelingen met de Yellow diode laser? Vul onderstaande velden in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Uit de zon

Het allerbelangrijkste advies bij pigmentproblemen is om je huid iedere dag tegen de zon te beschermen. Niet alleen in de zomer maar ook in de herfst en winter. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Tebiskin UV-LC. Dit is een crème die hyperpigmentatie vermindert en de huid egaliseert door zijn pigment-regulerende eigenschappen.

Voor & na

 

Voor de behandeling

Om in aanmerking te komen voor een laserbehandeling is het belangrijk om voor de behandeling 4 tot 6 weken zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Pigment in de zongebruinde huid wordt ook geabsorbeerd wat kan resulteren in verbranding. Ook kunnen de vaatjes niet optimaal bereikt worden zonder de huid te verbranden. De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt door de meeste mensen goed verdragen. De laserstraal voelt aan alsof je een klein prikje krijgt. Hierna voelt de huid branderig aan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Deze roodheid kan zo’n 2 tot 5 dagen aanhouden, ook kan er zwelling optreden. De huidreacties zijn over het algemeen na een aantal uren al verminderd of verdwenen. De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling grijs of donkerder verkleurd zijn, dit is een reactie die we graag willen bereiken want het betekent dat de behandeling heeft gewerkt. De roodheid kan zelfs meteen na de behandeling al gecamoufleerd worden met lycogel, een camouflageproduct dat de huid niet afsluit, waardoor het zo goed als onzichtbaar is dat je een behandeling hebt gehad. Na enkele dagen kunnen er kleine korstjes/schilfertjes in het behandelde gebied voorkomen. Na ongeveer 2 tot 4 weken is het resultaat van de behandeling zichtbaar en zal er vermindering van de rode vaatjes of het pigment te zien zijn. 

Om complicaties te voorkomen is het belangrijk de huid na de behandeling dagelijks goed te beschermen met minimaal SPF30.

Aantal behandelingen

Om het optimale resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.  Een vervolgbehandeling kan na 3 tot 4 weken plaatsvinden. Na iedere behandeling zal het vaatnetwerk fijner en de roodheid of het pigment minder worden waarna het uiteindelijk niet of nauwelijks meer zichtbaar is. 

Andere indicaties behandelen

Naast vaat-en pigmentafwijkingen kunnen ook andere indicaties veilig en effectief behandeld worden met de QuadrostarPro Yellow Diode laser, zoals: goedaardige huidtumoren, xanthelasma, talgklierhyperplasie en ouderdomswratten.

Gratis intakegesprek met een huidtherapeut van Huidprofs

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken? Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we de gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor lasertherapie. Aan de hand van de wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld.  Wist je dat vaat- en pigmentafwijkingen soms zelfs in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar? Bel of mail voor het inplannen van een kosteloze intake om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een gratis intake