Pigment- en vaatlaser

Pigementvlekken verwijderen met vaatlaser

Last van huidoneffenheden? Door onder andere overmatige blootstelling aan zonlicht, wrijving van de huid of gewoon omdat we ouder worden, kunnen oneffenheden ontstaan. Couperose, pigment- en ouderdomsvlekken, maar ook goedaardige huidtumoren, kunnen wij snel en effectief behandelen met onze QuadrostarPro Yellow Diode laser. Hiermee kunnen wij eenvoudig jouw pigmentvlekken verwijderen.

Vlekken gezichtsveld

Roodheid of pigmentvlekken in je gezicht beginnen vaak met één rood vaatje. Echter, kan dit zich al snel vermenigvuldigen. Blijvende roodheid van de huid is een veelvoorkomend symptoom van huidproblemen zoals couperose of rosacea. Dit kan erg storend zijn en je zelfs belemmeren bij je dagelijkse bezigheden. Wij van Huidprofs behandelen deze huidproblemen op een persoonlijke en professionele manier.

Pigmentvlekken ontstaan

Pigmentvlekken en couperose is een huidaandoening waarbij de vaatwandjes van oppervlakkige bloedvaatjes in het gezicht slapper worden en verwijden. Hierdoor zijn ze duidelijker zichtbaar. Op de wangen en neus maar ook op de kin of het voorhoofd kunnen deze vaatjes ontstaan. Couperose kan meerdere oorzaken hebben, zoals: erfelijkheid, temperatuurverschillen of zonschade. Couperose kan verergeren door zonlicht. Smeer jezelf daarom dagelijks in met een zonnebrandcrème, bijvoorbeeld met de Louis Widmer Face SPF 30 of Tebiskin UV-sooth. Laat je hiervoor adviseren door jouw huidtherapeut waardoor je roodheid in je gezicht kunt voorkomen. 

Couperose behandeling

Als couperose samengaat met puistjes, bultjes en/of grotere ontstekingen kan het zijn dat je rosacea hebt. Rosacea is een chronische huidafwijking die helaas niet volledig overgaat. Wel kunnen we de roodheid en vaatjes goed behandelen door middel van lasertherapie. De puistjes, bultjes en grotere ontstekingen kunnen we behandelen met behandelingen als acnetherapie, peelings of microneedling. Ook zullen we een passend thuis advies geven.

Naast couperose en rosacea zijn er ook nog andere vaatafwijkingen zoals een spider naevus, bloedblaren, wijnvlekken of kersenwratjes. Deze vaatafwijkingen kunnen we ook met de QuadroStarPro Yellow Diode Laser effectief behandelen.

 

Plan een gratis intake

ktp laser - couperose -rosacea laseren

Donkere pigmentvlekken laten laseren

Pigmentvlekken kunnen ontstaan na de zwangerschap, na blootstelling aan de zon, bij irritatie aan de huid, ouderdom of zomaar. Vaak komen deze vlekken op het gezicht, de hals, de handen of decolleté. Blootstelling aan zonlicht maakt deze vlekjes nog donkerder. Pigmentafwijkingen hebben te maken met de vorming van pigmentcellen (melanocyten) in de huid. Als deze verdeling van pigment niet gelijk verdeeld is, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Er zijn verschillende pigmentafwijkingen: 

 • Ouderdomsvlek (lentigo) 
 • Zwangerschapsmasker (melasma)
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (ontstaat na bijvoorbeeld een ontsteking, wondje, insectenbeet of acne) 
 • Sproeten 
 • Café-au-laitvlekken

Vaat- en pigmentlaser

Huidprofs is gespecialiseerd in de behandeling van verwijde bloedvaatjes en pigmentafwijkingen. Hier maken we gebruik van de QuadroStarPro Yellow Diode laser. Deze laser produceert licht met hoge energie. Wanneer het licht geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij. Door deze warmte zal het vaatje verschrompelen of het opgehoopte pigment verdwijnen. Het lichaam zal het vaatje of pigment afbreken en via ons natuurlijke afvoer systeem afvoeren. De laser geeft de energie net lang genoeg om het bloedvaatje/pigment te laten verdwijnen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren te ontzien. Hierdoor worden enkel de vaatjes of het overtollige pigment verwijderd en is er geen effect/schade aan de omliggende huid.

Meer weten over pigment verwijderen?

Tip: uit de zon

Het belangrijkste advies bij pigmentproblemen is om je huid iedere dag tegen de zon te beschermen. Niet alleen in de zomer maar het gehele jaar door. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Tebiskin UV-LC. Dit is een crème die hyperpigmentatie vermindert en de huid egaliseert door zijn pigment-regulerende eigenschappen.

Voor, tijdens en na de laserbehandeling van pigment en roodheid

 • Vermijd 6 weken voor de behandeling zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten.
 • Om de pigmentvlekken of vaatjes volledig te kunnen verwijderen zijn er meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van de mate zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.
 • Na de behandeling kan de roodheid 2 tot 5 dagen aanhouden en wat zichtbare zwelling.
 • Na de behandeling kan het pigment grijs of donkerder verkleurd zijn, vaatjes kunnen donkerder kleuren. Dit betekent dat het heeft gewerkt.
 • Na 4 weken is het resultaat zichtbaar en zal er vermindering van de rode vaatjes of het pigment te zien zijn.
 • Na de behandeling is het van belang je huid dagelijks goed te beschermen met minimaal SPF30. 
 • Ook andere indicaties veilig en effectief behandeld worden met de QuadrostarPro Yellow Diode laser, zoals: goedaardige huidtumoren, xanthelasma, talgklierhyperplasie en ouderdomswratten.

Een passend pakket voor iedere huid. Plan een gratis intakegesprek

Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we de gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor lasertherapie. Aan de hand van de wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld.