Waarom nu de ideale tijd is voor laserontharing

Waarom nu de ideale tijd is voor laserontharing

De wintermaanden staan weer voor de deur en daarmee halen we de sjaals, mutsen en dikke truien weer uit de kast. Niet per se de tijd wanneer je denkt aan permanente ontharing. Toch is juist nú de perfecte tijd om te starten met een laserbehandeling. Waarom dit zo is en welke voordelen er zijn bij permanente ontharing met diode laser vertel ik je in dit blog.

Ontdek ook wat Huidprofs kan betekenen bij roodheid in het gelaat tijdens wintermaanden.

Diode laser beter dan IPL ontharing

Bij Huidprofs werken we met de LightSheer diode laser. Deze laser hebben wij gekozen na zorgvuldig onderzoek. Permanente ontharing kan risico’s met zich meebrengen en daarom gaan wij alleen voor hoogwaardig resultaat met de beste laser. Het verschil tussen het gebruik van diode laser of IPL ontharing is groot. De diode laser zendt een krachtige energiestraal uit van één golflengte. Hierdoor gaat er geen licht verloren en werkt de behandeling erg gericht. IPL ontharing maakt gebruik van lichtflitsen die minder geconcentreerd zijn. Hierdoor is een behandeling minder effectief en zijn meer behandelingen noodzakelijk. Ondanks dat een IPL ontharing goedkoper is kun je uiteindelijk dus toch duurder uit zijn. 

Juist nu een goed moment om te starten met permanente ontharing

De behoefte om ongewenste haargroei te laten verwijderen wordt bij veel mensen pas richting de zomer groter. Toch heeft het voordelen om hier in de winter mee te starten. De haarzakjes moeten namelijk zes weken voor de behandeling intact blijven. Dit betekent dus: niet epileren, harsen of waxen.

Niet in de volle zon

Gedurende 4 tot 6 weken voor én na de behandeling mag je de huid niet aan zon of de zonnebank blootstellen. Ook het gebruik van zelfbruinende middelen in deze periode raden we sterk af. Het gebruik van zonnebrandcrème daarentegen is geen probleem. Meer informatie over de periode voor, tijdens en na de diode laser behandeling lees je hier.

Waarom diode laser therapie bij Huidprofs?

  • Hoog geschoolde huidtherapeuten met BIG registratie
  • Gebruik van hoogwaardige laserapparatuur
  • Geschikt voor alle huidtypes
  • Binnen 48 uur terecht
  • Gratis intakegesprek
diode laser behandeling

De ervaring en resultaten van permanente ontharing

Een diode laser behandeling is niet helemaal pijnloos. De gevoeligheid van de behandeling is verschillend per persoon. Iedere flits voelt als een kort prikje – vergelijk het met een elastiekje dat tegen je huid aanschiet. De gevoeligheid hiervan verschilt ook weer per lichaamsdeel. De huid kan gedurende de behandeling ook warm aanvoelen. Door het koelsysteem van de LightSheer diode laser die we bij Huidprofs gebruiken is de behandeling goed te verdragen. 

Voor optimaal resultaat bij (over)beharing zijn meerdere behandelingen nodig met een interval van enkele weken/maanden. Denk hierbij aan 6 tot 8 behandelingen. Bij een donkere huid soms wat meer. Na de behandelingen met de diode laser kun je een haarreductie van 80% verwachten. De resterende haartjes zullen dunner en lichter van kleur zijn.

Waardering: 5 uit 5.

Ik word nu bijna een jaar behandeld tegen mijn extreme gezichtshaar. En door jullie durf ik weer normaal over straat zonder aangestaard te worden. Heb nog een aantal behandelingen te gaan, en dan hoop ik (als dat financieel lukt) ook de rest van de extreme beharing te kunnen laten behandelen bij jullie.. maar tot nu ben ik zo dankbaar! 

Jen Middelburg-Tromp

Gratis intakegesprek

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast, of wil je graag meer informatie of ontharing met de diode laser? Vul dan ons contactformulier in en maak een (online) afspraak voor een gratis intakegesprek met een van onze huidtherapeuten. 

Plan een gratis intake