Roodheid in het gelaat in de wintermaanden

Roodheid in het gelaat in de wintermaanden

In de wintermaanden kan het buiten erg koud zijn waardoor we thuis lekker de verwarming aanzetten. Het kan dan voorkomen dat de roodheid in het gezicht toeneemt als je van buiten naar binnen gaat. Dit komt omdat de bloedvaatjes zich bij hitte uitzetten om warmte kwijt te raken. Hierdoor kan het zo zijn dat je in de winter meer hinder ervaart van de roodheid.

Nu vraag je je wellicht af of hier iets aan te doen is. Ik kan je geruststellen; gelukkig is dat zo! Wij kunnen met de laser roodheid verminderen. Hoe dat werkt? De laser produceert licht met een hoge energie. Deze energie wordt geabsorbeerd door het rood/paarsblauwe pigment in het bloed. Het door de pigmenten in het bloed opgenomen licht wordt omgezet in warmte en afgegeven aan de vaatwand. Hierdoor wordt het vaatje vernietigd zonder daarbij omliggend weefsel te beschadigen.

Benieuwd of deze behandeling ook voor uw huid geschikt is? Plan dan een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek kan de huidtherapeut uw advies geven en uw vragen beantwoorden.