Waar te beginnen met goede huidverzorging en/of huidverbetering?

Waar te beginnen met goede huidverzorging en/of huidverbetering?

Het begint met een goede reiniging. De gaatjes van je huid, ofwel de poriën, kunnen namelijk verstopt raken door invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, maar ook door het gebruik van make-up en transpireren. Het is dus niet zo dat je enkel je huid hoeft te reinigen als je make-up gebruikt. 

Om je huid goed te reinigen heb je, vanzelfsprekend, een huidreiniger nodig en water. Het is van belang dat je de huidreiniger minimaal 1 minuut lang in wordt gemasseerd. Op deze manier worden de vuiltjes uit de poriën vermengd met het reinigingsproduct. Als je merkt dat het droog aan voelt dan kan je je handen nat maken met wat water. Na het inmasseren spoel je je gelaat af met water.

Het beste is om je huid in de avond en in de ochtend te reinigen. Heb je hier in de ochtend eigenlijk geen tijd voor? Of past het niet in je ochtendritueel? Gebruik het reinigingsproduct dan tijdens het douchen; dan heb je twee vliegen in een klap.

Door je huid te reinigen worden de poriën schoon waardoor je minder kans hebt op onzuiverheden en de ingrediënten uit producten dringen dieper je huid in.

Tip: vergeet je kaaklijn en de huid voor de oren niet. Deze plekjes worden vaak vergeten.

Wij gebruiken in onze praktijk onder andere de Meditopics Vetvrije Huidreiniger. Deze huidreiniger is ongeparfumeerd en hypoallergeen.

Wil je weten hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek.